Засідання обласної методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи ПТНЗ Івано-Франківської області

7 листопада 2018 року на базі Вищого професійного училища №7 м. Калуша проходило засідання обласної методичної секції заступників директорів з навчально-виробничої роботи ПТНЗ Івано-Франківської області.
Робота засідання розпочалась з підписання Меморандуму про співпрацю між департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації та ТзОВ «ТАРКЕТ ВІНІСІН» в особі генерального директора Романа Пукіша.
Метою підписаного Меморандуму є взаємовигідне співробітництво у підготовці кваліфікованого робітника з впровадженням елементів дуальної форми навчання.
Як відзначив Роман Пукіш, ТзОВ «ТАРКЕТ ВІНІСІН» готове працювати за європейськими формами підготовки кваліфікованих робітників і запрошує до співпраці не тільки ВПУ №7 м. Калуша, але інші навчальні заклади області.
Проблеми впровадження елементів дуальної форми навчання і підвищення якості професійної підготовки кваліфікованого робітника стали темою для обговорення представниками 19 ПТНЗ області за «круглим столом».
Заступник директора департаменту-начальник управління освіти і науки департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Ігор Гаврилюк в своєму виступі говорив про подолання розриву між теорією і практикою, освітою і виробництвом. В цьому зацікавлені як освітяни, так і представники від виробництва.
У роботодавців свої вимоги щодо підготовки кваліфікованого робітника. Тільки шляхом впровадження новітніх виробничих технологій, використання сучасних інструментів та матеріалів можлива підготовка конкурентоздатного робітника. ВПУ №7 м. Калуша володіє такими ресурсами, які зосереджені в п’яти навчально-практичних центрах, які створені на базі училища.
Проведені для учасників майстер-класи в навчально-практичних центрах «Кнауф», «Хенкель Баутехнік» (Україна), «Zniezka» та в Центрі кулінарних професій продемонстрували високий кваліфікаційний рівень педагогічних працівників училища і здатність орієнтуватись на новітні технології виробництва.










Коментарі